Ölüdeniz Mahallesi’ndeki 1965 rakımlı Babadağ, her yıl binlerce macera tutkununa ev sahipliği yapıyor.
Kara yolu ya da teleferikle yolculuğun ardından pistlerden yamaç paraşütleriyle havalanan tatilciler, Ölüdeniz’in muhteşem manzarasını kuş bakışı izleme fırsatı buluyor.
Tatilciler, pilotların yaptığı akrobasi hareketleriyle yerden yaklaşık 2 bin metre yükseklikte heyecan dolu dakikalar yaşıyor.
Babadağ Teleferik Genel Müdürü Cengiz Koçak, sezonun yoğun geçtiğini belirterek, “Yılın bitmesine 2 ay kala geçen seneki 198 bin uçuşu çok geçtik. 198 bin, Babadağ’ın uçuş rekoruydu. Kendi rekorumuzu geçtik, her geçen gün de ilerliyoruz” dedi.
Koçak, yıl sonunda 240 bin yamaç paraşütü uçuşuna ulaşılabileceğini tahmin ettiklerini belirterek, “Burada Dünya Yamaç Paraşütü Akrobasi Kupası düzenledik. Bu, Dünya Hava Sporları Federasyonunun Türkiye’de düzenlediği ilk organizasyondu. İlki çok iyi geçince ikincisini de yaptık. Önümüzdeki yıl iki organizasyonu arka arkaya yaparak burayı daha büyük kitlelere tanıtacağız.
Bu tür hamlelerle uçuş için bölgeye farklı milletlerden gelen turistlerin sayısı her geçen gün artıyor. Burası dünyanın en önemli ve güzel uçuş alanlarından birisi değil, en iyisi. Yamaç paraşütü iniş alanlarının kapasitesinin büyütülmesi çalışmasıyla gelecek yıllarda uçuş kapasitesi belki 300 binlere çıkacak. Biz de 300 bini sıradan uçuş sayısı olarak konuşuyor olacağız” diye konuştu.
Koçak, spor turizmi aracılığıyla dünyaya Babadağ, Ölüdeniz, Fethiye ve ülkenin tanıtımının yapıldığını ifade etti.
Babadağ’dan yapılan uçuşların yarısının turistik uçuşlar olduğuna işaret eden Koçak, “Bunların çoğu da yabancı ülkelerden gelen misafirlerimiz. Kimisi sadece burada uçmak için tatil planlaması yapıyor. Kimisi gelmişken yamaç paraşütü yapıyor. Buradan yapılan uçuşlar sadece Babadağ’a değil bölge esnafına ekonomik katkı sağlıyor” değerlendirmesinde bulundu. (AA)